CSD_UnitateaNucleara
LaboratoareleCHD
SpectrixMarine
CSD_LaboratorEND
GrupCSD
Contact
Home
Echipamente
Autorizari

SC CSD SRL CONSTANTA ocupa segmentul de piata a examinarilor nedistructive in domeniul industrial (industria petrochimica, chimica, a materialelor de constructie, producerea de abur, energie clasica si nucleara, etc) pentru:

 

Instalatii de productie, stocare si distributie GPL:


Rezervoare pentru produse chimice si petroliere:


Echipamente de rafinare chimica si petrochimica :


Echipamente industriale:


Cazane de abur si instalatii de ridicat

 

Folosim echipamentele cele mai performante produse de firme certificate ISO 9001, echipamente periodic verificate de reprezentantele firmelor producatoare. Toate serviciile prestate de grupul nostru se executa in sistem de asigurarea calitatii in conformitate cu SR EN ISO 9001:2008 si SR EN ISO/CEI 17025:2005, de catre personal cu inalta calificare, autorizat si certificat in conformitate cu SR EN 473:2008, cu o lunga experienta in domenii diverse ca industria chimica si petrochimica, industria materialelor de constructie si cimentului, nuclear, industria energetica, naval, folosindu-se doar echipamente si consumabile produse de societati certificate ISO 9001.

TIPURI DE EXAMINARI EFECTUATE DE CSD SRL - Laborator END:

Examinarea cu ultrasunete se bazeaza pe principiul reflexiei undei ultrasonice pe suprafata discontinuitatilor interne si/sau pe suprafata opusa a piesei de examinat. Practic metoda permite detectarea discontinuitatilor interne indiferent de cauza de producere, forma, adancimea la care este situata sau orientarea acesteia.

 

Examinarea cu ultrasunete se poate aplica sudurilor, cap la cap si de colt, a materialelor de baza pentru tevi si table, pentru piese turnate si forjate etc. Materialele ce se pot supune examinarii sunt otelurile si aliajele acestora, mai putin anumite tipuri de oteluri austenitice, fontele cenusii, bronzurile si aliajele de aluminiu, precum si piesele din PE. Indicatiile relevate sunt fisurile, lipsa de topire, de penetrare, stratificarile si alunecarea plana, incluziunile de zgura, gazoase sau metalice, santurile marginale etc.


Masurarea grosimii cu ultrasunete
Masurarea cu ultrasunete poate fi aplicata pe materialul de baza al tevilor si tablelor sau pe piesele forjate sau turnate. Materialele care pot fi astfel masurate sunt: oteluri si aliaje ale otelului, fonta, aliaje ale bronzului, aliaje ale aluminiului, piese din PE. Masuratorile de grosimi cu ultrasunete se bazeaza pe principiul reflexiei undei ultrasonice pe suprafata opusa a piesei.

Examinare cu particule magnetice
Metoda de examinare cu particule magnetice poate fi aplicata pentru detectarea fisurilor si a altor discontinuitati aflate la suprafata sau in imediata apropiere a suprafetei materialelor feromagnetice. Sensibilitatea metodei este maxima pentru discontinuitatile de la suprafata si scade rapid cu adancimea. Discontinuitatile tipice ce pot fi detectate prin aceasta metoda sunt: fisurile, santurile marginale, lipsa de topire, defectele de laminare si porositatile. In principiu aceasta metoda presupune magnetizarea suprafetei de examinat si aplicarea particulelor magnetice (mediul de examinare) pe suprafata. Particulele magnetice vor forma contururi pe suprafata acolo unde fisurile sau alte discontinuitati produc distorsiuni ale campului magnetic (camp de scapari).

Examinare cu lichide penetrante
Metoda de examinare cu lichide penetrante este eficienta in detectarea discontinuitatilor deschise la suprafata metalelor neporoase si a altor materiale. Discontinuitatile tipice detectate de aceasta metoda sunt fisurile, santurile marginale, lipsa de topire, defectele de laminare si porositatile.

Principiul metodei este urmatorul: penetrantul este aplicat pe suprafata ce urmeaza a fi examinata si ii este permisa patrunderea in discontinuitati. Penetrantul in exces este apoi indepartat, suprafata este uscata, apoi se aplica developantul. Developantul functioneaza atat ca material care sa absoarba penetrantul care a ramas in discontinuitati, cat si ca fundal contrastant pentru a mari vizibilitatea indicatiilor.

 

Controlul cu curenti turbionari se poate aplica atat in defectoscopie cat si pentru evidentierea modificarilor superficiale de structura in urma tratamentelor termo-mecanice-chimice. Indicatiile relevate sunt fisurile, lipsa de topire, de penetrare, stratificarile si alunecarea plana, incluziunile de zgura, gazoase sau metalice, santuri marginale etc.

CSD - Laborator END

SC CSD SRL Constanta este certificata:

I.S.C.I.R. pentru:


C.N.C.A.N. pentru:


Germanischer Lloyds pentru examinari cu ultrasunete.

 

Sistemul de management al SC CSD SRL este certificat de TUV AUSTRIA in comformitate cu SR EN ISO 9001:2008.

CSD SRL 2011 - All rights reserved
CSD_LaboratorEND
CSD_LaboratorEND_eng